Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manyas'ta lodosun açtığı yaralar sarılıyor

Manyas

Manyas İlçesinde geçtiğimiz hafta Cumartesi ve Pazar günleri şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi.

Manyas İlçesinde geçtiğimiz hafta Cumartesi ve Pazar günleri şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi.
Vatandaşların yürümekte bile zorlandığı fırtına, çatıları uçurdu, ağaçları, elektrik ve telefon direklerini devirip enerji nakil hatlarında teller koptu. Pazartesi gününden itibaren hızını kesen fırtına sonrası Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem’in talimatı ile Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Manyas Belediyesi ekipleri tarafından ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Diğer yandan Telekom ve UEDAŞ ekiplerinin arızaları giderme çalışmaları devam ederken birçok mahallede elektriklerin kesik, telefon bağlantılarının yapılamadığı belirtiliyor.
Yine Çarşı camisinin minaresinin üst kısmının fırtınadan zarar görmesi sonrası burada emniyet şeridi çekilerek güvenlik altına alındı. Yağlı Tohumlar Kooperatifine ait deponun da çatısının uçması sonrası depoda bulunan yem ve gübreler başka yere nakledildi. Şiddetli fırtınanın sürdüğü iki gün boyunca kriz masası oluşturularak, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem gelişmeleri belediyeden takip edip, ilgili birimleri koordine sağlayarak yönlendirdi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı